Ambasadorul UE, Jānis Mažeiks: „Nimeni nu-i va impune Chișinăului o lege prin care pământurile să poată fi vândute străinilor”

  • 03 Octombrie 18:37
Ambasadorul UE, Jānis Mažeiks: „Nimeni nu-i va impune Chișinăului o lege prin care pământurile să poată fi vândute străinilor”

Nimeni nu-i va impune Chișinăului o lege prin care pământurile Republicii Moldova să poată fi vândute străinilor, odată cu aderarea la Uniunea Europeană; acest lucru doar se va negocia, după cum vor solicita autoritățile țării noastre. Este răspunsul ambasadorului Uniunii Europene la Chișinău, Jānis Mažeiks, pentru TVR Moldova, după ce declarațiile sale anterioare despre circulația capitalului în UE au devenit subiect de propagandă.

Diplomatul european a explicat pentru TVR Moldova că s-a referit la practica unor țări europene, iar acest lucru este decis de guvernele statelor respective și nu există nicio lege care ar impune vânzarea terenurilor.

Am văzut foarte clar mesajele doamnei președinte și domnului prim-ministru că Republica Moldova va asigura interesele naționale în procesul de negocieri. Și da, pot confirma că acesta este scopul negocierilor. Practic, toate țările care au devenit membre ale UE în ultimii 20 de ani au negociat diferite interdicții și restricții pentru vânzarea pământului străinilor în acest proces de negocieri”, a spus Jānis Mažeiks.

Șeful Delegației Uniunii Europene afirmă că declarația sa a fost denaturată, stând la baza mai multor dezinformări lansate în spațiul public.

Multe dintre aceste discuții nu vin din Moldova, dar din Rusia și cred că acest aspect este important de înțeles, că nu este doar o discuție aici, care va avea loc pentru că este important de a fi asigurat interesul național al Republicii Moldova, dar și că aceasta este exploatată din Rusia”, a menționat Jānis Mažeiks

Comentând subiectul, premierul Dorin Recean a declarat că, în cadrul negocierilor de aderare, și Republica Moldova va cere aplicarea restricțiilor de vânzare a pământurilor cetățenilor străini. Negocierile de aderare au început în vara acestui an.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:78 %
Vint:3,09 m/s
Fri
20
Sat
21
Sun
18
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău