Ambasadorul Ucrainei în Germania spune că tancurile donate Ghepard au 40 de ani vechime și cere "arme germane moderne"

  • 01 Mai 2022 16:53
Ambasadorul Ucrainei în Germania spune că tancurile donate Ghepard au 40 de ani vechime și cere

Ucraina cere Germaniei să-i furnizeze armament mai modern, la doar câteva zile după ce guvernul german a aprobat livrarea directă de tancuri antiaeriene armatei ucrainene pentru prima oară, relatează duminică DPA.

Ambasadorul Ucrainei în Germania, Andrii Melnik, a declarat pentru publicația Bild am Sonntag că tancurile antiaeriene "Ghepard" au o vechime de 40 de ani. Pentru a învinge Rusia, "avem nevoie de cele mai moderne arme germane", a spus el.

Ucraina ar avea nevoie de tancuri mai noi "Leopard" și "Marder", precum și obuziere autopropulsate, dar "și multe altele", a spus diplomatul ucrainean, potrivit căruia cancelarul Olaf Scholz a reacționat lent la războiul din Ucraina, comparându-l cu predecesorul său în funcție, Angela Merkel.

"Olaf Scholz pare să se comporte la fel ca Angela Merkel: mai întâi așteaptă, observă și va decide cândva mai târziu sau nu. Ceea ce lipsește este imaginația și curajul", a opinat el.

Kievul, a spus ambasadorul ucrainean, dorește și o mai mare finanțare din partea Germaniei pentru a ajuta Kievul să se reînarmeze, scrie Agerpres.

Diplomatul consideră temerile Germaniei de a deveni parte a conflictului drept absurde, deoarece, în opinia sa, "pentru Putin, Germania este de mult timp parte a conflictului". "Cei care vor să prevină extinderea războiului acestuia trebuie să ne ajute acum să-l punem pe Putin la punct", a afirmat Melnik.

În opinia sa, "al Treilea Război Mondial a început deja". "Atacul lui Putin împotriva Ucrainei afectează lumea întreagă", a concluzionat ambasadorul ucrainean.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
3,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:69 %
Vint:5,14 m/s
Sun
-2
Mon
-2
Tue
-2
Wed
-2
Thu
-2
Arhivă Radio Chișinău