Ambasadorul SUA la Chișinău, Kent D. Logsdon, a avut o întrevedere cu Vadim Krasnoselski

  • 31 Martie 2022 09:20
Ambasadorul SUA la Chișinău, Kent D. Logsdon, a avut o întrevedere cu Vadim Krasnoselski

Ambasadorul SUA la Chișinău, Kent D. Logsdon, s-a întâlnit, pe 30 martie, cu Vadim Krasnoselski și Vitali Ignatiev la Tiraspol.

Potrivit unui comunicat al Ambasadei SUA, Kent D. Logsdon a reafirmat „angajamentul SUA față de procesul de reglementare în formatul „5+2” condus de OSCE, ca unicul for pentru a obține o soluționare pașnică a conflictului transnistrean, care să respecte suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova, cu statut special pentru Transnistria în cadrul granițelor recunoscute internațional ale Moldovei”.

El a remarcat programele SUA în regiunea transnistreană, inclusiv asistența USAID pentru fermieri, precum și sprijinul pentru Centrul American și programul Fulbright pentru asistenți de predare a limbii engleze la Universitatea Shevchenko din Tiraspol.

„Ambasadorul a subliniat, de asemenea, importanța pe care SUA o acordă respectării drepturilor omului. Înainte de plecare, ambasadorul s-a întâlnit cu absolvenți ai programelor de schimb și educaționale ale Departamentului de Stat al SUA care locuiesc în Transnistria”, se mai arată în comunicat. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău