Ambasadorul SUA, Kent Logsdon, întâlnire cu studenții de la USM: „Ajutăm Republica Moldova să facă față încercărilor rușilor de a submina instituțiile democratice și traiectoria europeană”

  • 28 Februarie 14:01
Ambasadorul SUA, Kent Logsdon, întâlnire cu studenții de la USM: „Ajutăm Republica Moldova să facă față încercărilor rușilor de a submina instituțiile democratice și traiectoria europeană”

Democrația, prosperitatea, securitatea rămân la baza parteneriatului dintre SUA și Rep. Moldova, a subliniat ambasadorul american la Chișinău, Kent Logsdon în cadrul unei întâlniri cu studenții de la Universitatea de Stat din Moldova. El a vorbit despre securitatea regională și parcursul european al Rep. Moldova, transmite Radio Chișinău.

În cadrul întâlnirii cu studenții, ambasadorul Statelor Unite Kent Logsdon a vorbit despre consolidarea securității cibernetice, crearea Institutului Național de Inovații în Securitatea Cibernetică „Cybercor”, modernizarea curriculumului pe acest domeniu.

Parteneriatul pe care l-a creat în timp ambasada Statelor Unite în Rep. Moldova cu Universitatea de Stat a devenit tot mai puternic și mai prioritar în mai multe domenii, a subliniat în adresarea sa către studenți ambasadorul SUA, Kent Logsdon.

 „Anul trecut, când am fost aici, am îndemnat să rețineți trei cuvinte: democrație, prosperitate, securitate. Aceste cuvinte rămân a fi fundația parteneriatului dintre SUA și Rep. Moldova. Sunteți viitorii conducători ai Rep. Moldova, voi sunteți generația care vine cu idei noi  care vor ajuta la integrarea europeană a Moldovei”, a spus Kent Logsdon.

În discursul său, ambasadorul a vorbit despre războiul din Ucraina și impactul acestuia asupra Rep. Moldova. El a subliniat rolul presei independente în combaterea dezinformării, mai ales în contextul actual.

„Ajutăm, de asemenea partenerii noștri moldoveni să facă față la încercările rușilor de a submina instituțiile democratice din țară și traiectoria voastră europeană. Astfel, susținem presa independentă, jurnaliștii profesioniști, de calitate, ca societatea să poată discerne evenimentele adevărate de propagandă. De asemenea, susținem presa de limbă rusă ca cetățenii să se informeze din surse sigure și să nu depindă de Moscova”, a subliniat ambasadorul SUA.

Ambasadorul SUA în R. Moldova, Kent Logsdon, a subliniat că astăzi este important să susținem Ucraina în războiul de agresiune declanșat de Rusia, deoarece astfel ne protejăm democrația și contribuim la pacea Europei întregi și unite.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:5,66 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
18
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău