Ambasadorul SUA în vizită la USM: „Voi, studenții, veți juca un rol cheie la dezvoltarea Moldovei în următorii 30 de ani”

  • 04 Mai 2022 12:46
Ambasadorul SUA în vizită la USM: „Voi, studenții, veți juca un rol cheie la dezvoltarea Moldovei în următorii 30 de ani”

Un nou oaspete de rang înalt la Universitatea de Stat din Moldova. E.S. Kent D. LOGSDON, Ambasadorul SUA în Republica Moldova a susținut o conferință publică pentru studenții Facultății Relații Internaționale, Științe Politice și Administrative a USM, cu tema: „U.S. Moldova relations: the next 30 years".

În deschiderea evenimentului, rectorul Igor ȘAROV a salutat inițiativa organizării acestei conferințe și a mulțumit pentru întreaga susținere acordată țării noastre de către poporul american, inclusiv mediului academic, una dintre care s-a materializat la USM, în investiția de 3 milioane de dolari în Centrul MEDIACOR.  

În discursul său, Ambasadorul LOGSDON a vorbit despre perspectivele de colaborare dintre SUA și Republica Moldova pentru următoarele decenii, despre războiul din Ucraina, subliniind aici suportul enorm acordat de către cetățenii Republicii Moldova refugiaților ucraineni. 

În condițiile situației tensionate din regiune, Ambasadorul a îndemnat studenții să studieze și să profite de toate oportunitățile pe care le oferă mediul academic în prezent, pentru că viitorul țării noastre depinde de actuala tânără generație. 

„Mă uit acum în sală și văd oamenii care vor juca un rol cheie în următorii 30 de ani. Nu suntem noi, sunteți voi, tinerii. Veți fi responsabili pentru continuarea realizării aspirațiilor democratice ale Republicii Moldova din următorii 30 de ani, pentru înaintarea Moldovei pe calea europeană, pentru cultivarea și menținerea bunelor relații cu statele vecine și partenerii din întreaga lumea”. 

Ambasadorul SUA a răspuns și la întrebările studenților, care s-au arătat interesați de soarta țării noastre în contextul războiului din Ucraina, dar și despre șansa Republicii Moldovei de a adera la Uniunea Europeană. Diplomatul a subliniat în context că SUA va continua să susțină aspirațiile democratice ale țării noastre și va acorda suport politic pentru implementarea acestora. 

În cadrul vizitei la USM, Ambasadorul LOGSDON a avut și o discuție cu rectorul Igor ȘAROV. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău