Ambasadorul SUA îi replică lui Rogozin: „Instruirea militarilor moldoveni la Bulboaca nu amenință pe nimeni”

  • 10 August 2017 21:53
Ambasadorul SUA îi replică lui Rogozin: „Instruirea militarilor moldoveni la Bulboaca nu amenință pe nimeni”

Ambasadorul SUA la Chișinău, James Pettit, dezminte informațiile lansate în spațiul public de vicepremierul rus, Dmitrii Rogozin, conform cărora americanii ar pregăti militarii moldoveni pentru un eventual conflict la Nistru. James Pettit a făcut precizarea în cadrul unei vizite de documentare la poligonul de la Bulboaca, unde au loc lucrări de modernizare a bazei militare cu sprijin american.

„Am văzut aici în mod foarte deschis și transparent că aici toate obiectele sunt pentru instruirea și pregătirea care pe nimeni nu amenință”, a declarat James Pettit, ambasadorul SUA la Chișinău, citat de TV8.

Potrivit lui Pettit, ar fi vorba de anumite neînțelegeri. El a salutat faptul că statul american are legături foarte bune cu Armata Națională a Republicii Moldova.

„Scopul principal pentru noi și pentru Armata Națională este îmbunătățirea armatei, noi încercăm să facem Armata Națională pregătită pentru a participa în diferite misiuni de menținere a păcii”, spune Pettit.

James Pettit, împreună cu comandantul interimar al Armatei Naționale, colonelul Eduard Ohladciuc, au urmărit cum decurg lucrările de modernizare a bazei militare de la Bulboaca. Deocamdată au fost încheiate doar lucrările de reconstrucție a celor două tiruri de tragere în țintă. Pe lângă asta, la fiecare din cele trei cazărmi deja existente se construiește câte o anexă cu capacitatea de 50 de locuri. Una dinte acestea este preconizată pentru femeile militare care se vor implica în diferite operațiuni de menținere a păcii.

La Baza Militară de la Bulboaca sunt planificate și alte lucrări cum ar fi modernizarea drumurilor, a încăperilor de cazarmă, a blocurilor sanitare, urmează a fi amenajate clase de instruire, un punct medical, dar și un orășel militar. Lucrările de renovare au loc în cadrul programului „Inițiativa globală pentru operațiuni de menținere a păcii”, finanțat de Guvernul SUA.

Până acum au fost învestite 1,1 milioane de dolari, menționează sursa citată.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău