Ambasadorul SUA a avut o întrevedere cu premierul Filip

  • 29 Ianuarie 2016 12:02
Ambasadorul SUA a avut o întrevedere cu premierul Filip

Ambasadorul SUA în Republica Moldova, James Pettit, a reiterat, în cadrul unei întrevederi pe care a avut-o cu premierul Pavel Filip, sprijinul Washingtonului pentru continuarea procesului de implementare a reformelor asumate de Chișinău.

Într-un comunicat de presă al guvernului de la Chișinău se menționează că James Pettit a reiterat susținerea implementării reformelor, în mod concret cele care vizează combaterea corupției, democratizarea societății și reformarea sistemului financiar-bancar.

În cadrul întrevederii cei doi au mai discutat despre evoluțiile politice din Republica Moldova și au punctat direcțiile de colaborare pentru dezvoltarea relațiilor moldo-americane în diverse domenii, în spiritul 'dialogului strategic' existent.

La rândul său, premierul Filip a accentuat prioritățile programului de guvernare pentru primele 100 de zile. Șeful executivului a menționat că reluarea cât mai curând posibilă a negocierilor cu Fondul Monetar Internațional (FMI) și semnarea unui nou acord de finanțare constituie o prioritate.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
12,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău