Ambasadorul Rusiei promite ajutor Găgăuziei, dacă legislativul și executivul regional „vor lucra împreună”

  • 15 Februarie 2017 18:34
Ambasadorul Rusiei promite ajutor Găgăuziei, dacă legislativul și executivul regional „vor lucra împreună”

Ambasadorul Rusiei la Chișinău, Farit Muhametșin, promite că Moscova va intensifica suportul acordat regiunii autonome Găgăuzia dacă legislativul regional va colabora cu executivul de la Comrat.

Declarații în acest sens au fost făcute de șeful misiunii diplomatice ruse astăzi, în Găgăuzia, unde a însoțit o delegație Rospotrebnadzor, care a inspectat întreprinderile de vinificație din regiune.

Farit Muhametșin s-a întâlnit la Comrat cu bașkanul (guvernatorul – n.red.) Irina Vlah, precum și cu deputații din noua componență a Adunării Populare (legislativul regional – n.red.), potrivit portalului Gagauzinfo.md

„Este important ca oamenii aleși de popor să lucreze împreună. Atunci și nouă ne-ar fi mai ușor să vă ajutăm. Aș fi foarte bucuros dacă, după ce veți rezolva toate problemele organizatorice, ne vom așeza și vom lucra împreună fără întrerupere”, le-a spus el deputaților.

Ambasadorul rus a declarat că Rusia va continua să ofere Găgăuziei „suport tehnic”, însă, pentru a oferi acesteia posibilitatea de a se dezvolta economic, Moscova e dispusă să ofere producătorilor din regiune posibilitatea să-și exporte  mărfurile în Rusia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:0 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău