Ambasadorul Rusiei la Londra a solicitat o întrevedere cu șeful diplomației britanice în cazul Skripal

  • 07 Aprilie 2018 18:58
Ambasadorul Rusiei la Londra a solicitat o întrevedere cu șeful diplomației britanice în cazul Skripal

Ambasadorul rus la Londra, Aleksandr Iakovenko, a solicitat o întrevedere cu ministrul de externe britanic Boris Johnson pentru a discuta despre ancheta referitoare la otrăvirea unui fost spion rus și a fiicei sale pe teritoriul Marii Britanii, informează sâmbătă agențiile internaționale de presă.

"Sperăm într-un răspuns constructiv dinspre partea britanică și avem încredere că o astfel de întâlnire va avea loc în viitorul apropiat", a relatat RIA - preluată de Reuters - citând declarațiile unui purtător de cuvânt al Ambasadei Rusiei la Londra.

"Din nefericire, starea actuală a contactelor Foreign Office cu ambasada este complet nesatisfăcătoare. Credem că a sosit momentul său organizăm o întrevedere între ambasadorul Aleksandr Iakovenko și ministrul afacerilor externe Boris Johnson, pentru a discuta despre ansamblul chestiunilor bilaterale, precum și despre ancheta referitoare la incidentul de la Salisbury", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al ambasadei ruse.

Ambasadorul a trimis o notă personală ministrului afacerilor externe, a mai spus oficialul rus, care și-a exprimat speranța că partea britanică "se va angaja într-o manieră constructivă și că o astfel de reuniune va fi organizată curând".

Ministerul de Externe britanic a confirmat primirea unei astfel de solicitări. "Îi vom răspunde la momentul potrivit", a declarat o purtătoare de cuvânt a ministerului, potrivit Reuters.

Relațiile dintre Rusia și Marea Britanie sunt extrem de tensionate după otrăvirea, la 4 martie, a fostului agent dublu rus Serghei Skripal și a fiicei sale Iulia la Salisbury, în sud-vestul Angliei. 

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
-2,82
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:2,06 m/s
Wed
1
Thu
3
Fri
1
Sat
-0
Sun
-3
Arhivă Radio Chișinău