Ambasadorul Rusiei la Londra a negat învinuirile aduse GRU în cazul Skripal

  • 12 Octombrie 2018 18:04
Ambasadorul Rusiei la Londra a negat învinuirile aduse GRU în cazul Skripal

Ambasadorul Rusiei la Londra a negat vineri că spioni din cadrul serviciului de informații al armatei ruse (GRU) au încercat să-l ucidă pe fostul agent dublu Serghei Skripal și că ar întreprinde atacuri cibernetice asupra diferitor organizații internaționale, informează agenția Reuters, citată de AGERPRESS.

Ambasadorul Aleksandr Iakovlenko le-a declarat jurnaliștilor că relațiile dintre Rusia și Marea Britanie sunt la un nivel atât de scăzut din cauza faptului că guvernul de la Londra își face campanie prin discreditarea Rusiei.

Întrebat direct dacă acceptă acuzațiile Marii Britanii conform cărora agenți din cadrul GRU ar fi încercat să-l ucidă pe Skripal în martie, Iakovenko a declarat: "Nu, noi nu acceptăm asta".

Întrebat de asemenea dacă cei doi bărbați acuzați de Londra că au încercat să-l ucidă pe Skripal erau agenți GRU, ambasadorul rus a refuzat să răspundă direct la întrebare.

El a negat și acuzațiile formulate de Marea Britanie, SUA și Olanda, conform cărora GRU ar întreprinde atacuri cibernetice în mai multe țări ale lumii, pentru a lovi democrațiile din Occident. "Fără îndoială, infirm acest lucru, pentru că aceasta este parte a unei campanii generale lansate de Marea Britanie și susținută de SUA (...) în vederea discreditării țării mele", a spus diplomatul rus.

Sursa: AGERPRESS

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău