Ambasadorul Rusiei la Chișinău a avut o întrevedere cu Vadim Krasnoselski

  • 19 Februarie 2021 18:09
Ambasadorul Rusiei la Chișinău a avut o întrevedere cu Vadim Krasnoselski

Ambasadorul Rusiei la Chișinău, Oleg Vasnețov, a avut astăzi o întrevedere cu liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski. La discuție a participat și ambasadorul cu misiuni speciale din cadrul Ministerului rus de Externe, Vladimir Treapițîn. Anunțul a fost făcut de Ambasada Rusiei la Chișinău, care nu precizează unde a avut loc întâlnirea, la care s-a discutat, potrivit misiunii diplomatice, despre procesul de soluționare a conflictului transnistrean și despre posibilitatea desfășurări reuniunii în formatul 5 plus 2, în Suedia.

Întâlnirea dintre Vasnețov și Krasnoselski a avut loc după ce diplomația rusă și-a exprimat ”nedumerirea” în legătură cu apelul Ministerul de Externe de la Chișinău ca diplomații, inclusiv cei ruși, să se abțină de la participarea la activitățile organizate de structurile de la Tiraspol, utilizate în scopuri de propagandă.

Potrivit unei declarații a purtătoarei de cuvânt a Ministerului de Externe de la Moscova, Maria Zaharova, ”Rusia nu pune la îndoială integritatea teritorială a Republicii Moldova” , iar acțiunile ambasadorului rus ar respecta pe deplin acest principiu. Potrivit ei, este necesară menținerea contactului cu părțile conflictului, fără de care ”este imposibil să îndeplinești funcțiile unui mediator în reglementarea transnistreană”. Maria Zaharova a îndemnat Chișinăul să se abțină de la politizarea activităților Ambasadei Ruse în Republica Moldova, menționând că și ambasadorul moldovean la Moscova efectuează vizite diferite localități ale Rusiei, fapt care ”nu provoacă nici un fel de alergie părții ruse”.

După ce ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov, a participat, în format de videoconferință, în cadrul unui eveniment organizat de structurile de la Tiraspol, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a solicitat tuturor diplomaților acreditați în Republica Moldova să se abțină de la participarea la activitățile organizate de către structurile de la Tiraspol, „care sunt utilizate în scopuri de propagandă și speculații politice a acestei regiuni a Republicii Moldova”. Ministerul de Externe le-a mai solicitat misiunilor diplomatice să informeze, inclusiv  Biroul Politici de Reintegrare, despre contactele avute și conținutul discuțiilor purtate, precum și să dezmintă public informațiile eronate și tendențioase care ar putea conține declarațiile și comunicatele de presă emise de către structurile neconstituționale de la Tiraspol.

 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău