Ambasadorul Rusiei la București, convocat de Ministerul de Externe din cauza unor declarații jignitoare la adresa Casei Regale

  • 26 Noiembrie 2019 16:17
Ambasadorul Rusiei la București, convocat de Ministerul de Externe din cauza unor declarații jignitoare la adresa Casei Regale

Ministrul român de externe, Bogdan Aurescu, a dispus marți convocarea ambasadorului Federației Ruse la București, Valeri Kuzmin, pentru a da explicații privind o postare jignitoare pe facebook, la adresa Casei Regale, informează G4Media.ro.

Ambasada Rusiei s-a referit într-o postare pe facebook la Custodele Coroanei drept „doamna Margareta” și i-a catalogat afirmațiile ca fiind știri false. Asta după ce MS Margareta a României a ținut un discurs în fața corpului diplomatic de la București, în care a vorbit despre Pactul Ribbentrop-Molotov, dar și despre agresiunea rusească în Europa de Est. Valeri Kuzmin, a acuzat-o pe fiica Regelui Mihai că răspândește „minciuni NATO”.

„Doamna Margareta a dat dovadă de o îngrijorare care era demnă de o întrebuințare mai bună. (...) În spiritul celor mai grave fobii istorice cultivate încă în „Vechiul Regat” și cu nimic mai presus decât standardele industriei de mainstream occidentale care ne produce fake news, știri false, Custodele Coroanei a decis să probeze „mantaua de strateg politic”. Toate acestea se bazează pe fake news-urile deja menționate, pe care propaganda NATO le infiltrează zilnic în mintea oamenilor de rând”, a scris pe facebook Ambasada Rusiei în România.

Înainte de a se muta la București, Valeri Kuzmin a fost ambasador la Chișinău între 2007 și 2012.

Sursa: G4media.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:55 %
Vint:5,14 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău