Ambasadorul rus la București, convocat la MAE român

  • 14 Decembrie 2023 17:19
Ambasadorul rus la București, convocat la MAE român

Ambasadorul Rusiei la București, Valeri Kuzmin, a fost convocat, joi, la Ministerul Afacerilor Externe (MAE), după ce o dronă a căzut, în noaptea de miercuri spre joi, în apropierea localității Grindu, se arată în comunicatul diplomației românești.

În acest context, secretarul de stat pentru Afaceri Strategice Iulian Fota a transmis protestul ferm al autorităților române față de noul incidentul generat de prăbușirea necontrolată a unei drone utilizate în atacul asupra infrastructurii portuare ucrainene, potrivit unui comunicat de presă al MAE.

Oficialul român a solicitat ferm părții ruse să oprească imediat atacurile împotriva infrastructurii portuare ucrainene, care pun în pericol securitatea națională a României și siguranța transporturilor de cereale din Ucraina prin porturile de la Dunăre și Marea Neagră.

Secretarul de stat a condamnat cu fermitate acțiunile părții ruse de escaladare a situației de securitate în regiune. Atacurile Federației Ruse împotriva infrastructurii civile ucrainene reprezintă crime de război, se mai arată în comunicat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:1,54 m/s
Fri
20
Sat
24
Sun
25
Mon
21
Tue
22
Arhivă Radio Chișinău