Ambasadorul României la Chișinău s-a întâlnit cu ministrul Energiei. Asigurarea securității energetice, pe agenda discuțiilor

  • 03 Septembrie 19:29
Ambasadorul României la Chișinău s-a întâlnit cu ministrul Energiei. Asigurarea securității energetice, pe agenda discuțiilor

Ambasadorul Cristian-Leon Turcanu a avut astăzi o întrevedere cu ministrul energiei, Victor Parlicov. Asigurarea securității energetice a Republicii Moldova și a dezvoltării sectorului energetic pe modelul european, au fost principalele subiecte discutate de cei doi oficiali.

Au fost discutate eforturile depuse de guvernarea pro-europeana de la Chișinău pentru asigurarea securității energetice a Republicii Moldova și a dezvoltării sectorului energetic pe modelul european.

Au fost trecute în revista și multiplele proiecte dezvoltate de România și Republica Moldova pentru a creste nivelul de interconectare energetica a celor doua maluri ale Prutului, demersuri care vor oferi cetățenilor Republicii Moldova siguranță și preturi avantajoase.

În cadrul dialogului a reiesit faptul ca oficialii de la Chișinău pregătesc cu rigurozitate necesarul pentru sezonul rece 2024-2025, singurele sincope și eventuale situații de criză care pot apărea fiind acelea pe care Rusia le poate crea intr-un mod voit și injust”, se arată într-un mesaj postat pe Facebook de Ambasada României la Chișinău. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Tue
19
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău