Ambasadorul României Cristian-Leon Țurcanu: „Am fost emoționat să particip la Primul Sunet în limba română la Liceul Teoretic Mihai Eminescu Comrat”

  • 01 Septembrie 2023 11:12
Ambasadorul României Cristian-Leon Țurcanu: „Am fost emoționat să particip la Primul Sunet în limba română la Liceul Teoretic Mihai Eminescu Comrat”

Ambasadorul României la Chișinău, Cristian-Leon Țurcanu, a participat la deschiderea noului an școlar de la Liceul „Mihai Eminescu” din Comrat, prilej cu care a reiterat că România va continua să susțină sistemul educațional din Republica Moldova.

„Am fost emoționat să particip la Primul Sunet în limba română la Liceul Teoretic "Mihai Eminescu" Comrat”

Acești tineri au ales să studieze în limba română, care îi ancorează și mai profund în familia europeană. Am constatat cu mare plăcere faptul că aproape 500 din elevii liceului provin din familii găgăuze care au înțeles că viitorul lor este în limba română, în Europa.

România va continua să susțină sistemul educațional de pe acest mal al Prutului cu asistență directă, schimburi de experiență, burse și tabere pentru tinerii care studiază în limba română.

Cu sprijin de la Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova am oferit cadou bibliotecii liceului de limba română din Comrat cărți valoroase pentru completarea fondului existent de carte românească.

Am toată încrederea că lucrările la noul bloc al liceului, construit cu susținerea financiară generoasă - aproape 800.000 de euro - de la Guvernul României , vor fi finalizate în cel mai scurt timp cu alocarea de către autoritățile de la Chișinău a restului fondurilor necesare”, a transmis diplomatul printr-o postare pe pagina sa de Facebook.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:44 %
Vint:5,66 m/s
Tue
19
Wed
13
Thu
14
Fri
11
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău