Ambasadorul Republicii Slovacia în Republica Moldova, E.S. Pavol IVAN– în vizită la Universitatea de Stat din Moldova

  • 03 August 17:00
Ambasadorul Republicii Slovacia în Republica Moldova, E.S. Pavol IVAN– în vizită la Universitatea de Stat din Moldova

Rectorul Universității de Stat din Moldova (USM), Igor ȘAROV și prorectorul Aurelia HANGANU au avut astăzi, 3 august, o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Slovacia în Republica Moldova, E. S. Pavol IVAN.

Discuțiile au vizat dezvoltarea relațiilor de colaborare între Universitatea de Stat din Moldova și instituțiile de învățământ superior din Slovacia. Rectorul USM, Igor ȘAROV a vorbit despre rolul și locul Universității de Stat din

Moldova în arealul învățământului superior.

La rândul său, E. S. Pavol IVAN a prezentat oportunitățile de participare a USM și a echipelor de cercetare, în cadrul proiectelor finanțate de Slovacia.

Alte subiecte discutate au fost: posibilitatea organizării mobilităților academice pentru studenți, efectuarea schimbului de experiență între cadrele didactice, participarea studenților și cadrelor didactice la evenimentele cu caracter științific organizate de instituțiile de învățământ superior din ambele țări etc.

La final, părțile și-au manifestat deschiderea pentru dezvoltarea proiectelor comune de colaborare în domeniul învățământului superior și de cercetare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
16,07
Ploaie ușoară
Umiditate:82 %
Vint:3,09 m/s
Wed
17
Thu
19
Fri
22
Sat
23
Sun
17
Arhivă Radio Chișinău