Ambasadorul Republicii Moldova condamnă atacul cu rachete care a ucis 23 de civili la Vinița

  • 16 Iulie 2022 11:48
Ambasadorul Republicii Moldova condamnă atacul cu rachete care a ucis 23 de civili la Vinița

Trimisul special al AGERPRES, Cristian Lupașcu, transmite: Ambasadorul Republicii Moldova la Kiev, Valeriu Chiveri, a condamnat atacurile lansate de armata rusă asupra orașului Vinița, care s-au soldat cu moartea a 23 de civili.

El a declarat vineri, pentru AGERPRES, că loviturile îndreptate împotriva civililor din orașele ucrainene aflate departe de linia frontului pot fi considerate "crime împotriva umanității".

"Evenimentele de la Vinița de ieri ne-au afectat foarte mult (...). Condamnăm în general războiul nejustificat care a fost lansat de Federația Rusă asupra Ucrainei și care durează de atâtea luni. Loviturile asupra unor obiective civile, în orașe care sunt departe de linia frontului sunt cu atât mai mult condamnabile și chiar pot fi considerate crime împotriva umanității", a afirmat diplomatul moldovean.

Pe de altă parte, Valeriu Chiveri a salutat decizia autorităților europene de a acorda statutul de țări candidate pentru aderarea la Uniunea Europeană Republicii Moldova și Ucrainei.

"Suntem fericiți că acest proces de integrare europeană a luat contur mai nou, pentru vecinii noștri din Ucraina. Avem un trecut comun, un prezent, dar mai ales un viitor comun. E adevărat că diferă condițiile înaintate. Ucrainenii își fac temele acasă la ei, noi facem la fel. Sunt convins că vom merge împreună, în condițiile în care războiul afectează întreaga regiune", a adăugat ambasadorul Republicii Moldova. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
17,24
Cer fragmentat
Umiditate:51 %
Vint:3,6 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău