Ambasadorul Mihai Gribincea: Acces pe piața muncii din România pentru cetățenii R.Moldova

  • 20 Noiembrie 2017 13:06
Ambasadorul Mihai Gribincea: Acces pe piața muncii din România pentru cetățenii R.Moldova

Ambasadorul Republicii Moldova în România, Mihai Gribincea, a semnalat în Parlamentul de la București necesitatea simplificării procedurilor prin care cetățenii Republicii Moldova să poată lucra în România.

Unul dintre cele mai importante subiecte (n.r. de discuție) trebuie să fie accesul pe piața muncii al cetățenilor din Republica Moldova, aici trebuie să intervină parlamentarii, să facă modificări în legislație. Acum, pentru un moldovean e la fel de greu de accesat job-ul ca pentru un vietnamez. E nevoie ca cetățenii să muncească în România, aceasta va avea și consecințe pozitive pentru mentalitatea celor din Republica Moldova, fiindcă vorbim aceeași limbă”, a declarat Gribincea luni, în cadrul Reuniunii Comisiei Comune pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul României.

Totodată, diplomatul a subliniat necesitatea creării unui fond de investiții pentru Republica Moldova, aspect care ar încuraja oamenii de afaceri din România să investească în stânga Prutului.

Ambasadorul a mai lansat ideea reviziurii modului în care se înfrățesc localitățile de pe cele două maluri de Prut. „E nevoie să schimbăm logica înfrățirilor, până acum se alegea o localitate de același calibru economic, a venit timpul să fie schimbată abordarea, localități puternice din România trebuie să ajute localități mai mici din Republica Moldova, prin implementarea de proiecte concrete”, a susținut Mihai Gribincea.

Reuniunea Comisiei Comune pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul României are loc în perioada 20-21 noiembrie și este găzduită de Parlamentul României.

Sursa: InfoPrut.ro

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:2,57 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
20
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău