Ambasadorul italian și secretarul de stat MAEIE salută dinamica relațiilor moldo-italiene

  • 08 Iulie 2021 09:35
Ambasadorul italian și secretarul de stat MAEIE salută dinamica relațiilor moldo-italiene

R. Moldova și Italia sunt deschise pentru consolidarea parteneriatului existent, în particular în ceea ce privește reforma justiției. Cele două țări sunt dispuse să continue cooperarea și în domeniul afacerilor interne, pentru asigurarea securității cibernetice, dar și pentru valorificarea posibilităților de extindere a cooperării comercial-economice, inclusiv de atragere a investițiilor italiene în Republica Moldova – precizează un comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), emis după o discuție a secretarului de stat Gheorghe Leucă cu ambasadorul italian la Chișinău, Lorenzo Tomassoni, transmite IPN.

Agenda discuțiilor a cuprins și alte subiecte de interes comun privind cooperarea moldo-italiană în organizațiile internaționale, dar și un schimb de opinii pe subiecte de pe agenda bilaterală din sfera politică, economică și sectorială. Oficialii au remarcat dinamica pozitivă a relațiilor moldo-italiene, inclusiv în contextul recentelor vizite la Roma a oficialilor de cel mai înalt nivel din Republica Moldova.

De asemenea, cei doi oficiali au trecut în revistă buna cooperare și susținerea reciprocă a inițiativelor celor două state pe platformele multilaterale, implicit sprijinul reciproc la alegerile în cadrul organizațiilor internaționale, concomitent efectuând și un schimb de vederi asupra avansării cooperării pe dimensiunea integrării europene.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău