Ambasadorul Germaniei la Chișinău spune că va susține întotdeauna Republica Moldova în problema Transnistriei

  • 29 Septembrie 2019 14:20
Ambasadorul Germaniei la Chișinău spune că va susține întotdeauna Republica Moldova în problema Transnistriei

În problema conflictelor înghețate, Germania susține întotdeauna soluții bazate pe normele dreptului internațional, a declarat Ambasadorul Germaniei la Chișinău, Angela Ganninger, într-un interviu pentru TVR Moldova.

Întrebată despre cum ar putea Germania susține integritatea teritorială a țărilor agresate militar de Federația Rusă, precum Republica Moldova, Georgia, Ucriana, Angela Ganninger a subliniat că aceste conflicte trebuie analizate în mod individual.

”Condițiile cadru și circumstanțele sunt întotdeauna un pic diferite și trebuie analizat exact ce se poate  face în fiecare caz în parte. Însă, în mod general, se poate spune că Germania susține întotdeauna soluții bazate pe normele dreptului internațional. Deci, pentru noi este important ca în toate cele trei conflicte să fie respectat și aplicat dreptul internațional. În ceea ce privește conflictul transnistrean în particular, Germania se implică deja de mult timp pentru măsuri de creștere a încrederii, atât în cadrul procesului OSCE, cât și bilateral. Noi credem că un prim pas util spre soluționarea politică sunt ameliorările de ordin practic pentru oameni. Probabil știți  faptul că actualul șef al misiunii OSCE din Moldova, domnul Neukirch, vine din Germania, bucurându-se, desigur, și de susținerea Guvernului Federal”, a declarat Ambasadorul Germaniei la Chișinău, Angela Ganninger, la TVR Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
28,29
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:4,12 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău