Ambasadorul Elveției | Împărtășim îngrijorările observatorilor internaționali referitor la încălcările din timpul alegerilor din R.Moldova

  • 14 Martie 13:55
Ambasadorul Elveției | Împărtășim îngrijorările observatorilor internaționali referitor la încălcările din timpul alegerilor din R.Moldova

Ambasadorul Elveției pentru Ucraina și Republica Moldova, cu reședința la Kiev, Guillaume Scheurer, a declarat că țara sa împărtășește îngrijorările observatorilor internaționali referitor la încălcările care au avut loc în timpul alegerilor parlamentare din R. Moldova.

În acest context, Guillaume Scheurer a subliniat că țara pe care o reprezintă îndeamnă autoritățile de la Chișinău să analizeze situația pentru a consolida procesul democratic în R.Moldova și pentru a spori încrederea în instituțiile statului, potrivit unui comunicat al Ambasadei Elveției. De asemenea, diplomatul susține că Elveția speră va fi constituit un nou guvern care să servească interesele oamenilor și care se va strădui să îmbunătățească nivelul de trai și să asigure prosperitatea tuturor cetățenilor.

În același timp, ambasadorul a menționat că Elveția a luat notă de concluziile preliminare ale OSCE/ODIHR cu privire la alegerile parlamentare din 24 februarie care vorbesc despre caracterul competitiv și respectarea, în general, a drepturilor fundamentale. 

„Elveția încurajează Republica Moldova să urmeze recomandările concrete ale ODIHR din raportul preliminar, precum și alte recomandări internaționale, cum ar fi cele ale Comisiei de la Veneția de pe lângă Consiliul Europei”, se mai arată în comunicat. 

Menționăm că ambasadorul Elveției se află într-o vizită oficială la Chișinău, în perioada 13-14 martie curent. Guillaume Scheurer a avut înrevederi cu Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, cu președinta Comisiei Electorale Centrale, Alina Russu, cu reprezentanți ai forțelor politice și membri ai comunității diplomatice.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chişinău
24 °C
cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,6 m/s
Fri
20 °C
Sat
22 °C
Sun
23 °C
Mon
24 °C
Tue
21 °C

Curs oficial BNM 18 Iulie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.8041 -0.0507
USD 17.6530 -0.0374
RON 4.1840 -0.0110
UAH 0.6812 -0.0036
RUB 0.2813 -0.0004
Arhivă Radio Chișinău