Ambasadorul Elveției | Împărtășim îngrijorările observatorilor internaționali referitor la încălcările din timpul alegerilor din R.Moldova

  • 14 Martie 2019 13:55
Ambasadorul Elveției | Împărtășim îngrijorările observatorilor internaționali referitor la încălcările din timpul alegerilor din R.Moldova

Ambasadorul Elveției pentru Ucraina și Republica Moldova, cu reședința la Kiev, Guillaume Scheurer, a declarat că țara sa împărtășește îngrijorările observatorilor internaționali referitor la încălcările care au avut loc în timpul alegerilor parlamentare din R. Moldova.

În acest context, Guillaume Scheurer a subliniat că țara pe care o reprezintă îndeamnă autoritățile de la Chișinău să analizeze situația pentru a consolida procesul democratic în R.Moldova și pentru a spori încrederea în instituțiile statului, potrivit unui comunicat al Ambasadei Elveției. De asemenea, diplomatul susține că Elveția speră va fi constituit un nou guvern care să servească interesele oamenilor și care se va strădui să îmbunătățească nivelul de trai și să asigure prosperitatea tuturor cetățenilor.

În același timp, ambasadorul a menționat că Elveția a luat notă de concluziile preliminare ale OSCE/ODIHR cu privire la alegerile parlamentare din 24 februarie care vorbesc despre caracterul competitiv și respectarea, în general, a drepturilor fundamentale. 

„Elveția încurajează Republica Moldova să urmeze recomandările concrete ale ODIHR din raportul preliminar, precum și alte recomandări internaționale, cum ar fi cele ale Comisiei de la Veneția de pe lângă Consiliul Europei”, se mai arată în comunicat. 

Menționăm că ambasadorul Elveției se află într-o vizită oficială la Chișinău, în perioada 13-14 martie curent. Guillaume Scheurer a avut înrevederi cu Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, cu președinta Comisiei Electorale Centrale, Alina Russu, cu reprezentanți ai forțelor politice și membri ai comunității diplomatice.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
15
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:0,5 m/s
Mon
22
Tue
22
Wed
24
Thu
24
Fri
25

Curs oficial BNM 07 Iunie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4833 -0.0000
USD 17.3920 -0.0000
RON 4.0272 -0.0000
UAH 0.6518 -0.0000
RUB 0.2515 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău