Ambasadorii UE, responsabili de Parteneriatul Estic, și-au exprimat susținerea pentru majoritatea parlamentară din R.Moldova

  • 23 Octombrie 16:55
Ambasadorii UE, responsabili de Parteneriatul Estic, și-au exprimat susținerea pentru majoritatea parlamentară din R.Moldova

Ambasadorii Uniunii Europene responsabili de Parteneriatul Estic și-au exprimat susținerea pentru majoritatea parlamentară din Republica Moldova și încurajarea în eforturile acesteia de implementare a reformelor. Declarații în acest sens au fost făcute de ambasadori în cadrul întrevederii de miercuri, 23 octombrie cu Președintele Parlamentului Moldovei, Zinaida Greceanîi, informează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a legislativului.

Oficialii europeni s-au arătat optimiști vizavi de eforturile întreprinse pentru consolidarea bunei guvernări, reformarea justiției și combaterea corupției.

A fost menționat faptul că pentru UE, ca și pentru autoritățile Republicii Moldova, oamenii sunt prioritatea și că cetățenii așteaptă schimbări în bine.

Zinaida Greceanîi a apreciat înalt susţinerea pe care Uniunea Europeană o acordă R.Moldova și a exprimat recunoștința pentru deblocarea finanțării din partea partenerilor europeni.

Totodată, Președintele Parlamentului a reiterat angajamentul țării noastre pentru realizarea prevederilor acordurilor în cadrul bilateral de cooperare cu UE, ceea ce reprezintă una din prioritățile coaliției, și a reconfirmat că autoritățile Republicii Moldova vor promova în continuare o politică externă echilibrată care să urmărească întâi de toate interesele cetățenilor și care să fie capabilă să asigure dezvoltarea bunelor relații cu toți partenerii externi ai țării.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chişinău
8 °C
cer acoperit de nori
Umiditate:87 %
Vint:2,1 m/s
Sat
14 °C
Sun
10 °C
Mon
9 °C
Tue
14 °C
Wed
12 °C

Curs oficial BNM 15 Noiembrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.3214 0.0390
USD 17.5802 0.0643
RON 4.0546 0.0067
UAH 0.7255 0.0053
RUB 0.2745 0.0021
Arhivă Radio Chișinău