Ambasadorii Republicii Moldova sunt convocați luni la o reuniune organizată de Ministerul de Externe

  • 08 Iulie 2018 16:19
Ambasadorii Republicii Moldova sunt convocați luni la o reuniune organizată de Ministerul de Externe

O reuniune a ambasadorilor Republicii Moldova, organizată de Ministerul Afacerilor Externe și Integărrii Europene, va începe luni, 9 iulie, la Chișinău. Ședința de inaugurare, condusă de ministrul de Externe, Tudor Ulianovschi, va începe la 9.00, la sediul Ministerului, anunță Serviciul de Presă al instituției.

Potrivit sursei citate, evenimentul are drept scop examinarea chestiunilor legate de activitatea misiunilor diplomatice  și sporirii eficienței acestora, realizării politicii externe și stabilirii unor noi sarcini și priorități pe termen scurt și mediu. În cadrul reuniunii vor fi examinate chestiuni legate de evoluția situației internaționale din ultima perioadă, în particular sfidările și amenințările la adresa securității internaționale. 

O prioritate la ordinea zilei o constituie și problemele cu care se confruntă diaspora, modalitățile de a oferi protecție socială cetățenilor moldoveni aflați temporar la muncă peste hotare, se mai arată în comunicatul Ministerului de Externe.

În scopul eficientizării activității ambasadelor, formulării unor sarcini concrete pentru instituțiile serviciului diplomatic în vederea atingerii obiectivelor trasate de autorități în politica externă, agenda evenimentului include întâlniri a șefilor misiunilor diplomatice cu prim-ministrul Pavel Filip și membrii Guvernului (9 iulie), președintele Parlamentului, Adrian Candu (10 iulie), președintele Republicii Moldova, Igor Dodon (11 iulie) și alți conducători ai instituțiilor de stat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău