Ambasadori acreditați în R. Moldova au cules struguri în UTA Gagauz-Yeri

  • 20 Septembrie 2020 13:41
Ambasadori acreditați în R. Moldova au cules struguri în UTA Gagauz-Yeri

Mai mulți ambasadori acreditați în Republica Moldova au participat ieri la cules de struguri în UTA Gagauz-Yeri. Aceasta este o activitate tradițională, desfășurată al zecelea an consecutiv, la invitația bașcanului autonomiei, comunică MOLDPRES.

În acest an, ambasadorii au fost la cules în podgoriile din apropierea Comratului, unde au fost întâlniți de guvernatorul regiunii Irina Vlah. Mulți diplomați au venit cu membrii familiei, copiii, care au ajutat cu plăcere la principalele lucrări de toamnă ale moldovenilor. „Găgăuzia este deosebit de frumoasă în toamnă. Suntem sincer bucuroși că ați dat curs invitației și împărțiți cu noi mândria pentru recolta obținută”, a declarat Irina Vlah.

Ambasadorul Turciei la Chișinău, Halil Gürol Sökmensüer, a participat și anul trecut la acest eveniment și a afirmat că roada din 2020 este mai bună. „Probabil, pentru că au fost ploi puține strugurii sunt mai dulci și mai suculenți. Le doresc succese agricultorilor găgăuzi și îi felicit pentru recolta frumoasă”, a estimat diplomatul turc.

La rândul său, Valeria Biagiotti, ambasadorul Italiei în țara noastră, a găsit multe lucruri comune în tradițiile culegerii strugurilor la italieni și găgăuzi. „Italia este un recunoscut producător de vinuri în lume și vreau să menționez că avem multe obiceiuri comune. Particip pentru prima la o asemenea activitate minunată, în aer liber”, a relevat Valeria Biagiotti.

După ce au cules struguri, ambasadorii au participat și la alte lucrări specifice, au degustat must și au făcut o excursie la întreprinderea vitivinicolă din Comrat.

„Viticultura și vinificația sunt principalele preocupări tradiționale ale găgăuzilor. Ne-am dorit ca înalții oaspeți să se convingă de ospitalitatea și bunăvoința poporului nostru”, a spus bașcanul Irina Vlah.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău