Ambasador | Polonia susține eforturile Moldovei de integrare europeană

  • 16 Noiembrie 2017 19:29
Ambasador | Polonia susține eforturile Moldovei de integrare europeană

Polonia susține eforturile Republicii Moldova de modernizare a țării și de integrare europeană. Noul ambasador polonez în Republica Moldova, Bartłomiej Zdaniuk, i-a transmis premierului Pavel Filip, la o întrevedere cu acesta, că Polonia este pentru Moldova un prieten bun, care este interesat să dezvolte proiecte în toate domeniile de interes reciproc, transmite IPN.

Premierul Pavel Filip i-a urat succes noului ambasador și l-a asigurat de susținere în exercitarea mandatului. Pavel Filip a apreciat sprijinul Poloniei pe dimensiunea bilaterală și suportul acordat parcursului european al Republicii Moldova. „Ne dorim să facem reforme în Republica Moldova, astfel, încât să ridicăm nivelul bunăstării cetățenilor noștri la cel european. Mai avem probleme, dar tendințele sunt pozitive. Avem nevoie de susținerea partenerilor de dezvoltare pentru a merge mai departe”, a spus Pavel Filip.

În cadrul întrevederii o atenție aparte a fost acordată modului de utilizare a creditului polonez destinat dezvoltării agriculturii moldovenești. Premierul a remarcat că vor fi identificate cele mai eficiente modalități de utilizare a acestui împrumut. Pavel Filip s-a pronunțat pentru extinderea prezenței investițiilor poloneze în economia națională.

Polonia este printre primii zece parteneri comerciali ai Republicii Moldova. În primul semestru al anului curent, comerțul bilateral a înregistrat o creștere de 10,7% față de aceeași perioadă a anului 2016. Între Moldova și Polonia sunt semnate 37 de tratate bilaterale, care reglementează diverse domenii de activitate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
15,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:4,63 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău