Ambasadoarea Oxana Domenti, rechemată

  • 29 Aprilie 2020 16:46
Ambasadoarea Oxana Domenti, rechemată

Oxana Domenti a fost rechemată din funcția de ambasador, reprezentant permanent pe lângă oficiul ONU la Geneva și prin cumul în Confederația Elvețiană. O hotărâre în acest sens a fost aprobată miercuri, 29 aprilie, la ședința Guvernului, transmite IPN.

Potrivit prevederilor legale, ambasadorii sunt numiți și rechemați din funcție de către președintele Republicii Moldova, la propunerea Guvernului.

La mijlocul lunii februarie, executivul aprobase o hotărâre prin care au fost rechemați șase ambasadori. Este vorba despre Mihai Gribincea, ambasador în România și prin cumul în Muntenegru și Republica Serbia; Vitalie Rusu, ambasador în Republica Cehă și prin cumul pe lângă Sfântul Scaun;Victor Osipov, ambasadorul în Austria și prin cumul în Slovacia, reprezentant permanent al Moldovei pe lângă OSCE și reprezentant pe lângă Biroul Națiunilor Unite de la Viena; Veaceslav Dobîndă, ambasador în Regatul Suediei și prin cumul în Finlanda, Regatul Norvegiei și Republica Islanda; Denis Jelimalai din funcția de ambasador în China și Ștefan Gorda, ambasador în Bulgaria, prin cumul în Macedonia de Nord și Albania.

Într-un răspuns pentru IPN, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene menționează că, prin decretele șefului statului din 26 februarie, au fost rechemați din funcțiile de ambasador Vitalie Rusu și Ștefan Gorda. Ambii, începând cu data de 31 martie, au fost transferați în funcții în cadrul aparatului central al MAEIE.

În privința celorlalți ambasadori decretele nu au fost semnate.

În ședința de miercuri, 29 aprilie, a Guvernului, a fost aprobată eliberarea lui Artiom Jucov din funcția de director general al Agenției Naționale Antidoping. În funtea instituției a fost numit Victor Zubcu, pe un termen de patru ani.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău