Ambasadoarea Germaniei la Kiev: Federația Rusă ar suferi pierderi uriașe în cazul unui atac asupra Ucrainei

  • 29 Noiembrie 2021 14:34
Ambasadoarea Germaniei la Kiev: Federația Rusă ar suferi pierderi uriașe în cazul unui atac asupra Ucrainei

Ambasadoarea Germaniei la Kyiv, Anka Feldhusen, a declarat că în cazul unui atac al Rusiei asupra Ucrainei, Moscova va suferi pierderi uriașe, datorită faptului că trupele ucrainene sunt mult mai puternice decât în 2014, transmite agenția Interfax.

Cu toate acestea, diplomatul a menționat că nu știe dacă Rusia are vreo intenție de a ataca Ucraina. "Ceea ce Rusia își dorește întotdeauna este ca noi, concetățenii noștri, ucrainenii să ne gândim mult la ei (la ruși - n.r.), să pierdem energie, timp și nervi, întrebându-ne dacă se va întâmpla ceva", a explicat Feldhusen, într-un interviu pentru Interfax-Ucraina.

Aceasta a subliniat că îngrijorări privind un atac rusesc există încă din 2014. "La fel ca mulți ucraineni, ca mulți angajați ai ambasadei noastre, îmi amintesc situația de la acea vreme, iar acest lucru mă deosebește de alți diplomați. Poate că sunt puțin mai calmă doar pentru că am văzut deja acest lucru. Au existat multe păreri că Rusia ar putea să-și intensifice agresiunea. Am avut astfel de temeri în aprilie, dar nu s-a întâmplat nimic", a adăugat ambasadorul german la Kyiv.

Anka Feldhusen a subliniat că partea ucraineană și partenerii săi se gândesc deja la cum să evite un nou atac rusesc asupra Ucrainei.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,66 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău