Ambasadoarea Germaniei la Chișinău, Margret Maria Uebber: Eradicarea corupției este un element important pentru integrarea europeană a Republicii Moldova

  • 23 Noiembrie 2022 15:53
Ambasadoarea Germaniei la Chișinău, Margret Maria Uebber: Eradicarea corupției este un element important pentru integrarea europeană a Republicii Moldova

Republica Moldova se ciocnește de multe provocări legate de corupție, iar unele din ele trebuie rezolvate în mod urgent. Eradicarea corupției este un element important pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, a subliniat Ambasadoarea Germaniei la Chișinău, Margret Maria Uebber, în cadrul Conferinței Partenerilor Europeni împotriva Corupției, organizată astăzi  la Chișinău, transmite Radio Chișinău.

Oamenii din Rep. Moldova au ales lideri care pun pe agendă lupta împotriva corupției, a declarat  șefa Procuraturii Anticorupție din Republica Moldova, Veronica Drăgalin, în cadrul evenimentului:

„Ne-am pomenit în situația când avem oportunitatea de a avansa calea noastră spre democrație, justiție și supremația legii. Noi pentru această misiune avem susținerea întregii țări. Vom demonstra cetățenilor că au făcut alegerea corectă și au optat pentru democrație, justiție și lupta împotriva corupției”, a afirmat Veronica Drăgalin.

Angajamentele procurorilor Rep. Moldova țin de finalizarea  tuturor investigațiilor care au fost începute, a subliniat directorul Centrului Național Anticorupție, Iulian Rusu. El a subliniat că în acest context sunt foarte importate colaborarea și schimbul eficient de date:

„Corupția este un fenomen transnațional, iar efectele acesteia se răspândesc în țările noastre. Unica soluție pentru atingerea rezultatelor este să ne consolidăm cooperarea și să facem schimb operațional eficient de date, inclusiv în scopuri de investigații, dar și de urmărire penală. Prioritatea Republicii Moldova este acum și mai importantă, pentru că am devenit stat candidat a UE”, a declarat Iulian Rusu.

Corupția cauzează pagube substanțiale statului și este un impediment major pentru Republica Moldova, de aceea Guvernul Germaniei salută combaterea corupției și calea Europeană a Chișinăului, a afirmat Ambasadoarea Germaniei la Chișinău, Margret Maria Uebber:

„Corupția reprezintă un impediment, pentru dezvoltarea unei țări. Aceasta subminează democrația, afectează procesul decizional politic și afectează fundamentul societății. În același timp cauzează pagube substanțiale financiare pentru stat și economie. Guvernul Republicii Moldova a indicat că combaterea corupției este una din prioritățile sale. Astfel, Guvernul Germaniei salută calea Europeană a Rep. Moldova, dezvoltarea bunei Guvernări și combaterea corupției”, a declarat Margret Maria Uebber.

Conferința Profesională Anuală și Adunarea Generală a Partenerilor Europeni Împotriva Corupției a fost găzduită de Centrul Național Anticorupție din Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău