Ambasadoarea Germaniei la Chișinău își încheie mandatul

  • 17 Iulie 2018 19:03
Ambasadoarea Germaniei la Chișinău își încheie mandatul

Prim-ministrul Pavel Filip a apreciat înalt activitatea ambasadoarei Germaniei în Republica Moldova, Julia Monar, în cadrul unei întrevederi de rămas bun care a avut loc marți, 17 iulie. Premierul a subliniat că, deși a fost scurt, mandatul diplomatei s-a remarcat prin mai multe inițiative și acțiuni concrete, transmite IPN.

„Apreciez contribuția dumneavoastră la consolidarea dialogului moldo-german. Ne dorim ca buna colaborare bilaterală să continue pentru implementarea proiectelor comune”, a spus Pavel Filip, citat într-un comunicat de presă al Guvernului.

Julia Monar a remarcat conlucrarea bună și posibilitatea de a fi într-un contact strâns cu executivul. Diplomata a subliniat că relațiile moldo-germane sunt pline de conținut și s-a arătat convinsă că acestea se vor îmbunătăți în continuare. De asemenea, ambasadoarea a apreciat eforturile Guvernului în implementarea agendei de reforme și a reiterat susținerea Germaniei pentru parcursul european al Republicii Moldova.

Tot marți, premierul a avut o întrevedere de rămas bun, la final de mandat, cu ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Farit Muhametșin. Pavel Filip i-a mulțumit oficialului rus pentru activitatea desfășurată și contribuția personală în menținerea unui dialog pragmatic dintre cele două state. Premierul a exprimat deschiderea Moldovei pentru dezvoltarea în continuare a relațiilor bilaterale bazate pe respect reciproc, accentul fiind pus pe bunăstarea cetățenilor ambelor state. În acest sens, a fost evidențiat interesul Republicii Moldova pentru impulsionarea cooperării economice și creșterea schimburilor comerciale cu Federația Rusă.

Farit Muhametșin și-a exprimat convingerea că reluarea activității Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru colaborare economică va amplifica cooperarea bilaterală și va genera noi rezultate în domeniile comercial-economic și investițional.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău