Ambasadoare americană la ONU cere Consiliului de Securitate o "condamnare unanimă" a Iranului

  • 05 Decembrie 2018 08:54
Ambasadoare americană la ONU cere Consiliului de Securitate o

Ambasadoarea americană la ONU, Nikki Haley, a cerut Consiliului de Securitate o 'condamnare unanimă' a ultimului test cu rachetă balistică al Iranului, considerat de Washington o 'încălcare' a angajamentelor sale, informează Agerpres.

Totuși, sesiunea s-a încheiat fără ca nicio declarație comună, care să condamne testul iranian de la sfârșitul săptămânii trecute, să fie dată publicității. Teheranul nici nu a confirmat, nici nu a dezmințit acest tir cu rachetă cu rază medie, capabilă să transporte o încărcătură convențională sau nucleară.

'Comunitatea internațională nu poate continua să închidă ochii de fiecare dată când Iranul, de manieră flagrantă, ignoră rezoluțiile Consiliului de Securitate', a insistat diplomata, în contextul în care Washingtonul le-a cerut luni europenilor să adopte sancțiuni împotriva programului iranian de rachete balistice.

Londra și Parisul consideră oficial că acest test nu este conform cu angajamentele iraniene, unii diplomați evocând sub protecția anonimatului chiar o încălcare a acestora, notează AFP.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău