Delegația UE în R. Moldova a donat echipamente de protecție elevilor hipoacuzici din Chișinău

  • 10 Septembrie 2020 13:03
Delegația UE în R. Moldova a donat echipamente de protecție elevilor hipoacuzici din Chișinău

Școala specială nr. 12 pentru copii hipoacuzici din municipiul Chișinău a beneficiat astăzi de o donație de echipament de protecție din partea Ambasadei Uniunii Europene în Republica Moldova, transmite MOLDPRES.

Donația a avut loc în cadrul instituției de învățământ, iar lotul de echipament de protecție a conținut 150 de măști destinate copiilor cu probleme de auz din clasele gimnaziale și cadrelor didactice. Măștile de protecție sunt reutilizabile și facilitează comunicarea dintre profesor și copil sau alte persoane, datorită faptului că sunt transparente în zona cavității bucale.

Viceprimarul municipiului Chișinău, Angela Cutasevici, a mulțumit Ambasadorului UE Peter Michalko pentru suportul oferit, menționând că prin aceste acțiuni este asigurat dreptul la educație pentru acești copii cu necesități speciale.

„Comunicarea este foarte importantă într-o societate. Aceste măști îi va ajuta mult pe pedagogi în predarea orelor, ca să fie expliciți și înțeleși de elevi. La fel, copiii vor putea interacționa între ei, stimulând comunicarea", a spus Cutasevici.

Școala specială nr. 12 este unica instituție din municipiul Chișinău care instruiește și recuperează copii cu deficiențe de auz cu vârsta de 7-18 ani. În prezent, aici studiază 73 de copii cu deficiențe de auz și deficiențe asociate, dintre care 48 de elevi în clasele gimnaziale. Instituția de învățământ a fost fondată în anul 1981.

Sursa:MOLDPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
8,85
Ploaie de intensitate mică
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău