Ambasada SUA la Moscova le-a cerut cetățenilor americani să părăsească de urgență Rusia

  • 28 Septembrie 2022 14:41
Ambasada SUA la Moscova le-a cerut cetățenilor americani să părăsească de urgență Rusia

Ambasada Statelor Unite ale Americii la Moscova le-a recomandat cetățenilor americani din Rusia să părăsească imediat țara, relatează Agenția de presă RBC, citat de Rador.

''Cetățenii americani trebuie să se abțină de la călătoriile în Rusia, iar cei care locuiesc în prezent sau călătoresc în momentul de față în Rusia trebuie să părăsească țara imediat'', se menționează într-un comunicat. Potrivit comunicatului, publicat pe site-ul misiunii, diplomații americani sunt îngrijorați de situația cu privire la mobilizarea parțială din Rusia și admit că persoanele cu dublă cetățenie pot intra sub incidența acesteia.

Ministerul bulgar de Externe le-a cerut să se abțină de la călătorii în Rusia cetățenilor bulgari și le-a recomandat celor care se află pe teritoriul rus să dea dovadă de maximă prudență. Se menționează că bulgarilor care se află în prezent în Rusia li se sugerează, de asemenea, să evite zonele cu multă lume, să monitorizeze îndeaproape evoluția situației și, dacă este posibil, să părăsească țara.

Autoriățile din Polonia au făcut și el o declarație în acest sens.

În august, Ambasada Statelor Unite în Ucraina și-a îndemnat cetățenii să părăsească Ucraina, pe fondul probabilei amenințări cu atacuri cu rachete. Americanii au fost îndemnați să părăsească țara cât mai curând posibil, folosind transportul terestru privat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău