Ambasada SUA a condamnat cu fermitate actul de violență comis asupra Centrului de Informare și Documentare NATO din Chișinău

  • 10 Februarie 08:13
Ambasada SUA a condamnat cu fermitate actul de violență comis asupra Centrului de Informare și Documentare NATO din Chișinău

Ambasada Statelor Unite ale Americii la Chișinău condamnă cu fermitate actul de violență comis, în data de 8 februarie, asupra Centrului de Informare și Documentare privind NATO, amplasat în campusul Universității de Stat din Moldova, se arată într-un comunicat al Ambasadei.

La rândul său, și echipa Centrului de Informare și Documentare privind NATO a condamnat actul de violență.

„Cu regret vă informăm că incendiul care a afectat sediul nostru în data de 8 februarie 2024 a fost provocat intenționat în jurul orei 18:45. Condamnăm ferm acest act de violență și suntem profund îngrijorați de consecințele sale. Colaborăm strâns cu autoritățile competente pentru a investiga acest incident și pentru a aduce în fața justiției pe cei responsabili”, se arată în mesajul echipei Centrului de Informare și Documentare privind NATO.

Amintim că, în seara de 8 februarie, în mod intenționat a fost incendiată o clădire a Universității de Stat din Moldova, respectiv cea a Centrului de Informare și Documentare privind NATO.

Din fericire, nicio persoană aflată în acel moment pe teritoriul universității nu a avut de suferit.

Ulterior, Poliția Republicii Moldova a confirmat că examinează versiunea unei incendieri cu intenție.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:4,12 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău