Ambasada Statelor Unite ale Americii a oferit suport tehnic pentru asigurarea transparenței activității Parlamentului

  • 27 Decembrie 2023 15:45
Ambasada Statelor Unite ale Americii a oferit suport tehnic pentru asigurarea transparenței activității Parlamentului

Parlamentul a primit un lot de echipament tehnic, oferit de Ambasada Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, menit să sprijine eforturile instituției parlamentare în asigurarea transparenței și eficienței procesului legislativ, precizează un comunicat al Parlamentului Republicii Moldova.

Donația oferită include calculatoare, precum și echipament foto și video necesar pentru modernizarea activităților desfășurate de Parlament. Resursele tehnologice vor facilita procesele de documentare și comunicare, oferind cetățenilor un acces mai amplu la informații de interes public.

În cadrul ceremoniei de predare a lotului de echipament tehnic, Secretarul general al Parlamentului, Tamara Gheorghița, a apreciat sprijinul oferit de Ambasada SUA și a subliniat importanța acestei donații în eforturile de a asigura transparența instituției parlamentare. De asemenea, Tamara Gheorghița a menționat că noile resurse tehnologice vor îmbunătăți eficiența activităților de comunicare, precum și vor face procesul legislativ mai accesibil și mai transparent pentru cetățeni.

La eveniment au participat Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent D. Logsdon, și directorul executiv al Institutului pentru Politici și Reforme Europene (IPRE), Iulian Groza.

Echipamentul, în valoare de 50.000 de dolari, a fost achiziționat în cadrul unui proiect al Institutului pentru Politici și Reforme Europene, susținut de Ambasada SUA.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
7,74
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,03 m/s
Mon
16
Tue
19
Wed
12
Thu
8
Fri
10
Arhivă Radio Chișinău