Ambasada Slovaciei deschide o carte de condoleanțe

  • 12 Octombrie 2016 02:56
Ambasada Slovaciei deschide o carte de condoleanțe

Ambasada Slovaciei în Republica Moldova deschide o condică de condoleanțe în legătură cu decesul primului președinte al Slovaciei independente. Michal Kovac a decedat pe 5 octombrie, la vârsta de 86 de ani, din cauza unei insuficiențe cardiace, transmite IPN.

Michal Kovac a fost la conducerea statului în anii 1993-1998. În 1996, Michal Kovac a refuzat să semneze o lege împotriva subminării ordinii de stat care ar fi afectat libertatea de exprimare.

Actualul președinte al Slovaciei, Andrej Kiska, a spus că Michal Kovac a fost președinte într-o perioadă dificilă, când o confruntare nemiloasă și brutală era în curs de desfășurare având drept miză natura și viitorul Republicii Slovace pe harta Europei și a lumii. „Președintele Kovac a învins în această luptă. Prin acțiunile sale, acesta a ajutat Slovacia să parcurgă o cale corectă, aducând treptat țara în familia europeană a națiunilor și a statelor libere”, a declarat Andrej Kiska.

Doritorii de a semna în condica de condoleanțe sunt așteptați la sediul Ambasadei Slovaciei pe data de 12 și 13 octombrie, între orele 10:00 și 14:00.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
9,24
Câțiva nori
Umiditate:66 %
Vint:3,09 m/s
Sat
7
Sun
8
Mon
10
Tue
12
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău