Ambasada Olandei de la Moscova a primit un plic suspect, cu un praf alb neidentificat

  • 15 Februarie 2018 13:43
Ambasada Olandei de la Moscova a primit un plic suspect, cu un praf alb neidentificat

Ambasada Olandei la Moscova a primit joi, 15 februarie, un plic conținând un praf suspect de culoare albă, ceea ce a determinat autoritățile ruse să întreprindă măsuri de precauție, în cazul în care praful se va dovedi periculos. Ca urmare, autoritățile ruse efectuează în prezent toate testele pentru substanțe periculoase, relatează Agenția de presă RIA NOVOSTI.

Testele vor dovedi dacă plicul trimis la Ambasada Olandei din Moscova pune în pericol viața angajaților, potrivit unui oficial rus. Praful este testat local, iar eșantioanele sunt trimise și către laboratoare din Olanda pentru examene suplimentare. Angajații ambasadei au urmat procedurile standard aplicate în asemenea cazuri, dar sediul nu a fost evacuat, doar accesul publicului fiind restricționat temporar, preciza un comunicat remis presei de ambasadă. Ulterior ambasada a anunțat că va fi redeschisă publicului. În comunicat, ambasada mai spune că "apreciază reacția promptă a autorităților ruse în acest caz".

Brigada FSB a intervenit joi la Ambasada Olandei la Moscova, după ce angajații acesteia au alertat autoritățile ruse că au primit un plic suspect ce conținea un praf alb de origine necunoscută, a declarat pentru Agenția de presă RIA NOVOSTI șeful Biroului de presă al Serviciului Federal de Securitate (FSB).

"Angajații FSB au ajuns prompt la fața locului și au expertizat plicul din punct de vedere pirotehnic", a mai spus reprezentantul FSB, care a adăugat că, în urma verificărilor, nu s-a descoperit nimic suspect. Potrivit reprezentantului FSB, plicul ce conținea praful alb a fost ulterior conservat și trimis structurilor specializate pentru analiza biologică.

Sursa: Rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:52 %
Vint:3,6 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău