Ambasada Letoniei a vernisat o expoziție de artă fotografică în aer liber

  • 22 Iunie 2021 13:39
Ambasada Letoniei a vernisat o expoziție de artă fotografică în aer liber

Ambasada Republicii Letonia în Republica Moldova, în parteneriat cu Primăria Chișinău, au inaugurat astăzi în capitală o expoziție tematică de fotografii în aer liber, intitulată „De la port popular la îmbrăcăminte modernă", transmite MOLDPRES.

Cele 42 de lucrări  au fost executate de fotograful leton Jurģis Rikveilis, și reprezintă istoria dezvoltării portului popular și a îmbrăcămintei moderne purtate pe teritoriul Letoniei. Aceste fotografii au fost amplasate pe panourile pentru ziare din str. A. Pușkin, în preajma Scuarului Catedralei, unde vor putea fi contemplate timp de o lună, scrie sursa citată.

Ambasadorul leton, Uldis Micuts, a declarat că expoziția face parte din seria de manifestări de diplomație publică organizate cu ocazia centenarului Republicii Letonia. "În Letonia costumul popular este înrădăcinat în istoria și identitatea letonă", a menționat ambasadorul.

Expoziția a fost inaugurată cu ocazia solstițiului de vară, care este cea mai populară sărbătoare în Republica Letonă. "Cu prilejul solstițiului de vară, cea mai populară sărbătoare letonă, oamenii îmbracă costumele populare și se bucură de vară", a spus diplomatul.

Potrivit viceprimarului interimar Olga Ursu, evenimentul are drept scop familiarizarea locuitorilor și a oaspeților capitalei cu portul tradițional leton și reprezintă un pas spre o viitoare colaborare a municipalității Chișinău cu statul leton. "Municipiul Chișinău își dorește semnarea unui acord de cooperare cu autoritățile din Riga", a declarat Ursu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,54 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău