Ambasada Franței și Agenția Universitară a Francofoniei vor să finanțeze proiecte de dezvoltare locală

  • 14 August 2017 15:59
Ambasada Franței și Agenția Universitară a Francofoniei vor să finanțeze proiecte de dezvoltare locală

Ambasada Franței, Agenția Universitară a Francofoniei și partenerii lor au decis să lanseze un concurs ce vizează susținerea proiectelor de dezvoltare locală care se înscriu într-un demers de cooperare descentralizată internațională urmărind asocierea autorităților locale din Franța și Republica Moldova și a partenerilor acestora în scopul de a desfășura proiecte comune, pe teritoriile lor respective, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Agenției de Dezvoltare Regională Sud, vor fi privilegiate proiectele care asociază experiența colectivităților franceze și a partenerilor acestora în procesul de dezvoltare locală din Moldova, în special cele ce vizează transferul de competențe prin intermediul unor instruiri specifice sau prin seminare. De asemenea, vor fi privilegiate organizațiile ce mobilizează, în cadrul colectivităților alți actori din teritoriu : universități, întreprinderi mici, clustere (pepiniere de întreprinderi), instituții spitalicești sau de sănătate, asociații, diaspora din Franța, federații profesionale etc.

Totodată, proiectele care favorizează o implicare echilibrată a femeilor și a bărbaților. De exemplu, se va solicita un echilibru de gen în cadrul invitațiilor.

Dosarul celor care vor dori să aplice trebuie sa fie scris în ambele limbi: franceză / română. Data limită de depunere a dosarului în format electronic este 15 septembrie 2017. Selectarea dosarelor va începe din 18 septembrie 2017, anunțarea rezultatelor selecției este prevăzută pentru 22 septembrie 2017, iar semnarea contractelor de finanțare va avea loc cel târziu 29 septembrie 2017.

Activitățile din cadrul proiectului vor începe din 1 octombrie 2017, după semnarea contractului de cofinanțare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău