Amazon se confruntă cu greve masive la depozitele din Germania

  • 14 Octombrie 2020 08:18
Amazon se confruntă cu greve masive la depozitele din Germania

Sindicatul german Verdi a declanșat marți o grevă la șapte depozite Amazon din Germania. Mutarea coincide la nivel global cu „Prime Day”, unul dintre cele mai importante evenimente comerciale desfășurate de gigantul american, anunță Reuters, citată de Mediafax, preluat de Digi24.ro

Sindicatul Verdi a anunțat că organizează o grevă de două zile, care face parte din bătălia îndelungată pe care o duc angajații cu Amazon pentru salarii mai bune și condiții mai bune de muncă în Germania, scrie Ziarul Financiar.

Reprezentanții muncitorilor au explicat că bonusurile pentru muncă în vremea coronavirusului care au fost introduse în martie au fost eliminate ulterior în luna mai.

Un purtător de cuvânt al Amazon a explicat că majoritatea angajaților continuă să lucreze în mod normal, în ciuda grevei și a susținut că gigantul oferă „salarii excelente”, cu beneficii și condiții de lucru comparabile cu alți angajatori importanți.

Verdi organizează greve și proteste la Amazon în Germania încă din 2013, iar cel mai recent protest, din luna iunie, a fost declanșat după ce mai mulți angajați din centrele de logistică au fost infectați cu noul coronavirus.

Germania este a doua cea mai mare piață pentru Amazon, după Statele Unite.

Prime Day, un eveniment ce are loc în mod obșinuit în luna iulie pentru a spori vânzările, a devenit în 2020 un început timpuriu pentru sezonul de cumpărături asociat sărbătorilor de iarnă. Reducerile aplicate doar membrilor Amazon Prime, cu livrare rapidă și oferte pentru utilizatori, reprezintă esența Prime Day.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău