Alunecare de teren soldată cu zeci de morți și dispăruți

  • 15 Decembrie 2014 09:43
Alunecare de teren soldată cu zeci de morți și dispăruți

Echipe de intervenție din Indonezia continuau să caute supraviețuitori în nămol luni, la trei zile de o alunecare de teren produsă în Insula Java, al cărei bilanț a ajuns la 39 de morți, relatează Agerpres.

Mai mult, 69 de săteni sunt în continuare dați dispăruți în urma ploilor torențiale ce au provocat alunecarea de teren care a făcut ravagii vineri seară în comuna Jemblung, iar șansele de a mai găsi supraviețuitori erau destul de reduse, potrivit autorităților locale. Un bilanț precedent vorbea de 32 de morți și 76 de dispăruți.

'Echipele de salvare au descoperit noi cadavre în nămol, ridicând bilanțul deceselor la 39', a declarat pentru agenția franceză de presă purtătorul de cuvânt al Agenției Naționale pentru Catastrofele Naturale, Sutopo Purwo Nugroho.

Peste o mie de salvatori, printre care soldați și polițiști, își continuă lucrările de săpare cu buldozere, lopeți și mâinile goale în imensele mormane de nămol roșu care s-au acumulat în satul devastat, situată într-o vale înconjurată de coline și păduri. 'Ne rugăm și sperăm că îi vom putea salva pe cei dispăruți, dar șansele sunt minime', a adăugat Sutopo.

La scurtă vreme de la catastrofă, eforturile echipelor de intervenție au fost îngreunate de ploi diluviene, însă vremea s-a mai îmbunătățit începând de duminică. Alunecările de teren sunt frecvente în timpul sezonului ploios în Indonezia, o țară din Asia de Sud-Est cu climat tropical. Aproape jumătate din cele 250 de milioane de locuitori trăiesc în zone propice alunecărilor de teren. Pe lângă acest tip de catastrofă naturală, cel mai mare arhipelag din lume este de asemenea afectat de seisme și de erupții vulcanice. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:1,03 m/s
Fri
20
Sat
18
Sun
17
Mon
15
Tue
20
Arhivă Radio Chișinău