ALTERNATIVA EUROPEANĂ | Adrian Dupu, despre redobândirea cetățeniei române: Ritmul de procesare a dosarelor s-a accelerat și oamenii ar trebui să se aștepte să dureze mult, mult mai puțin decât înainte

  • 28 Aprilie 2021 09:01
0%
00:00:00
00:00:00

La Autoritatea Națională pentru Cetățenie se procesează acum dosarele depuse în anul 2019, iar ritmul de analizare al acestora s-a accelerat, a anunțat secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României, Adrian Dupu.

În cadrul emisiunii „Alternativa Europeană” de la Radio Chișinău, oficialul a declarat că anul trecut au fost procesate de trei ori mai multe dosare.

Oricum numărul de dosare cu privire la redobândirea cetățeniei române procesate a fost de trei ori mai mare în anul 2020 decât în 2019, ceea ce e o evoluție extraordinar de bună. Cred că odată cu relaxarea restricțiilor se va vedea acest lucru în numărul cetățenilor români cu cetățenia redobândită.

Din discuțiile pe care le-am avut, acum se procesează dosarele depuse în anul 2019 și dacă ritmul se va menține sau chiar sperăm va crește, până la sfârșitul anului, colegii de la Autoritatea Națională de Cetățenie cred că vor reuși să proceseze dosarele aproape de sfârșitul anului 2020. Oricum ritmul s-a accelerat și oamenii ar trebui să se aștepte să dureze mult, mult mai puțin decât înainte. Cetățenii să se aștepte ca acest proces să nu mai dureze ani întregi, ci din ce mai puțin”.

Adrian Dupu a mai spus că pandemia de COVID-19 a fost un impediment și în procesul de depunere a jurământului față de România.

Faptul că nu pot fi mai multe persoane într-o încăpere a fost impedimentul cel mai mare în procesul de depunere a jurământului față de România. Sperăm că odată cu relaxarea restricțiilor numărul celor care vor putea să depună jurământul simultan. Aceasta înseamnă automat că mai mulți români vor putea să-și redobândească cetățenia”, a mai declarat secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu R. Moldova din cadrul Guvernului României, Adrian Dupu.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău