Altercații la Madrid între susținători ai lui Fidel Castro și disidenți

  • 26 Noiembrie 2016 15:06
Altercații la Madrid între susținători ai lui Fidel Castro și disidenți

Susținători ai lui Fidel Castro, așa-numiții "castriști", și disidenți cubanezi s-au înfruntat sâmbătă în fața Ambasadei Cubei din Madrid, informează Agerpres.

Cele două tabere s-au adunat în fața ambasadei din capitala Spaniei după anunțul cu privire la decesul fostului lider revoluționar cubanez. Poliția a intervenit pentru a despărți cele două grupuri care s-au insultat. Potrivit EFE, oamenii se află în continuare în fața Ambasadei Cubei, cu toate că la Madrid plouă.

Steagul de la ambasadă a fost arborat în bernă și numeroși reprezentanți ai presei s-au deplasat la sediul legației cubaneze pentru a consemna declarațiile persoanelor prezente, în majoritate pro-Castro.

Agenți de poliție l-au percheziționat pe președintele organizației "Cuba Democracia Ya" (Cuba, democrație acum"), Rigoberto Carceller, și au confiscat sticle de șampanie cu care acesta dorea să sărbătorească "nu moartea lui Fidel, Dumnezeu să-l ierte", ci faptul că "astăzi începe o nouă etapă pentru cubanezi".

"Cuba, Fidel și Che" și "Revoluția trăiește" sunt câteva dintre sloganurile pe care le-au strigat persoanele reunite în fața ambasadei. În timp ce unii lăudau progresele sociale în domeniul educației și sănătății ale regimului castrist, alții au calificat acest regim drept "dictatură" și i-au criticat pe spaniolii care au susținut guvernul cubanez deoarece "îi interesează doar să meargă pe insulă și să se distreze".

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău