Altă captură de pastile pentru fabricarea amfetaminei în valoare de 15 milioane lei, depistată în trimiteri poștale / Video

  • 15 Ianuarie 10:54
Altă captură de pastile pentru fabricarea amfetaminei în valoare de 15 milioane lei, depistată în trimiteri poștale / Video

O altă cantitate de 16 kilograme de pastile – precursori pentru fabricarea amfetaminei, în valoare de circa 15.000.000 lei, au fost depistate sub conducerea procurorilor PCCOCS de către ofițerii Serviciului Vamal, transmite Procuratura.

Acestea erau disimilate în două cutii a câte 8 kilograme în fiecare. Cazul a fost depistat urmare a complexului de acțiuni de investigație realizate de către ofițerii vamali, în cadrul documentării cazului înregistrat la vama Costești, săptămâna trecută. Atunci, acolo au fost depistate peste 23 kg de pastile cu substanță denumită efedrină – precursor folosit la fabricarea drogului amfetamină, în valoare de peste 20.000.000 lei. 

Și în acest caz, patrupedul Vămii a semnalat asupra celor două cutii. Ulterior, acestea au fost scanate cu tehnica specială, iar suspiciunile au fost confirmate prin imaginile generate de echipamentul portabil de detectare cu raze X. 

În cadrul controlului fizic detaliat, în fiecare din cele două cutii erau localizate dulciuri și a câte 8 pachete de cafea, în total 16 pachete. În fiecare din acestea era tăinuit a câte un kilogram de pastile.

De menționat, că în calitate de destinatar al acestor colete poștale era bărbatul în vârstă de 24 de ani, cetățean al Ucrainei, reținut săptămâna trecută. Acum, acesta se află în arest preventiv, la solicitarea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

Pastilele au fost ridicate și transmise spre expertizare, iar investigațiile pe caz continuă, timp în care persoanele beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:6,17 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
20
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău