Alimente care dau dependență

  • 18 Mai 2016 13:13
Alimente care dau dependență

Aproximativ 20% dintre oamenii din întreaga lume sunt dependenți de diferite tipuri de alimente sau feluri de mâncare. Dependența alimentară este similară cu cea de droguri, alcool sau tutun.

Persoanele care suferă de dependență de anumite alimente nu sunt în măsură să controleze consumul acestora. Nu este surprinzător faptul că cele mai multe dintre alimentele despre care se consideră că declanșează dependență sunt procesate, acestea fiind, de obicei, bogate în zahăr și grăsimi.

Astfel, există mai multe categorii de alimente care creează dependență. Prima grupă dintre acestea, cele care provoacă o dependență foarte mare, include: cartofi prăjiți, cheesburgeri, prăjituri, brânzeturi.

În a doua grupă sunt cuprinse alimente care pot crea o dependență medie: pizza, ciocolată, chipsuri, diverse feluri de biscuiți și înghețată.

A treia grupă este reprezentată de alimente provoacă mai puțină dependență: bacon, pui prăjit, floricele, fripturi, paste.

Alimentele care nu intră în aceste trei categorii sunt cerealele și produsele neprelucrate. Dependența alimentară poate crea probleme serioase, printre care un dezechilibru al zahărului din sânge și o senzație nestăvilită de foame.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:71 %
Vint:6,17 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău