Aliatul partidului de guvernare din Grecia avertizează că iese din coaliție dacă se va dezbate în Parlament numele Macedoniei

  • 15 Octombrie 2018 19:19
Aliatul partidului de guvernare din Grecia avertizează că iese din coaliție dacă se va dezbate în Parlament numele Macedoniei

Liderul unui partid de dreata din Parlamentul Greciei a avertizat luni, 15 octombrie, că se va retrage din coaliția de guvernare dacă va fi dezbătut în Parlament un acord privind numele Macedoniei, accentuând astfel incertitudinea într-o țară care abia a ieșit din datorii grele.

Premierul de stânga Alexis Tsipras și Panos Kammenos, lider al partidului Grecii Independenți, și-au unit forțele în 2015 cu scopul clar de a scoate Grecia din criza datoriilor și de a lupta împotriva corupției care a înflorit sub conducerea socialiștilor și a conservatorilor, ducând Grecia în pragul falimentului.

Dar noul acord pe care l-a negociat guvernul Tsipras cu Macedonia privind schimbarea numelui acesteia în "Macedonia de Nord" a zdruncinat coaliția de guvernare de la Atena. "Nu voi vota pentru acest acord, dacă va veni pe masa Parlamentului.

Dacă majoritatea parlamentară decide un divorț, atunci așa să fie, vom avea un divorț", a declarat Panos Kammenos, ministru elen al apărării. Grecii naționaliști se opun acordului privind numele Macedoniei, considerând că Macedonia este numele unei componente istorice a Greciei și face parte din moștenirea acesteia. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
8,85
Ploaie moderată
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău