Alianța, un „zmeu cu trei capete” sau imposibila depolitizare (Timpul)

  • 15 Noiembrie 2012 13:35
Alianța, un „zmeu cu trei capete” sau imposibila depolitizare (Timpul)

Alianța, un „zmeu cu trei capete” sau imposibila depolitizare, este titlul editorialului lui Constantin Tanase din Timpul.

Autorul se referă la numirea celor trei șefi la instituții importante ale statului: SIS, CNA și CNI - toți ne-am fi dorit ca nou-numiții să nu fie legați de niciun partid, să fie buni profesioniști. Pe de alta parte, autorul se intreaba: dar în baza a căror criterii, dacă nu a celor politice, puteau fi numiți niște demnitari în funcții-cheie în condițiile când guvernarea este asigurată de o coaliție din trei partide care, dacă ar fi posibil, s-au îneca unele pe altele într-o lingură de apă?

Din Timpul mai aflăm că așa-zisa biserică privată care urmează să fie ridicată în fața clădirii Kentford este în realitate o necropolă pentru milionarii capitalei. Ziarul susține că, potrivit schițelor de proiect, de fapt se urmărește construcția unui complex de morminte sub formă de bolți subterane. Potrivit investigațiilor efectuate de TIMPUL, prețul pentru înhumarea unei persoane ar constitui aproximativ 10 mii EURO. Prin urmare, prețul integral al unui cavou ar varia între 120.000 și 150.000 de euro.

Faimoasa fortăreață a lui Alexandru cel Bun și Ștefan cel Mare de la Marea Neagră este în pericol, atenționează Adevărul. Sub zidurile medievale ale Cetății Albe se construiește un WC public și un bloc administrativ. Istoria cetății începe acum 2.500 de ani, când grecii au întemeiat aici colonia Tyras. De-a lungul secolelor, a fost sub stăpânire romană, genoveză, moldovească, otomană și rusească, iar acum aparține Ucrainei.

Republica Moldova figurează printre țările-problemă, care îi descurajează pe agenții economici suedezi să investească masiv. Adevarul publică un interviu cu ministrul comerțului din Suedia Ewa Björling, care s-a aflat săptămâna trecută la Chișinău.

Medicii, ademeniți cu joburi în Europa, un alt subiect din Adevărul. Câteva companii străine au organizat, ieri, la Chișinău, primul târg al locurilor de muncă pentru medici. Sunt solicitați lucrători medicali pentru Germania, Austria, Elveția, Suedia, Norvegia și Danemarca. Majoritatea locurilor vacante sunt în localități mici. Firmele le promit salarii de la 1.000 până la 5.000 de euro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău