Alexandru Tănase: Igor Dodon folosește instituția prezidențială pentru interesele de partid

  • 28 Iulie 2017 08:47
Alexandru Tănase: Igor Dodon folosește instituția prezidențială pentru interesele de partid

Decretul președintelui Igor Dodon privind organizarea unui referendum consultativ de modificare a Legii fundamentale, declarat neconstituțional, promova de fapt interesele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova. Declarația a fost făcută de Alexandru Tănase, ex-președinte al Curții Constituționale, în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la postul de televiziune TVR Moldova, transmite IPN.

„Acele întrebări care urmau să fie adresate în cadrul referendumului, felul cum sunt formulate, reprezintă interesele lui Dodon pentru PSRM”, a opinat Tănase.

Ex-președintele Curții Constituționale consideră că decretul lui Igor Dodon ar fi fost și o acțiune de PR pentru PSRM din perspectiva viitoarelor alegeri parlamentare: „Igor Dodon a emis un decret neconstituțional și nici nu s-a așteptat că Curtea Constituțională va lua o altă decizie. Nu l-am văzut pe Dodon derutat de decizia Curții Constituționale ”.

Alexandru Tănase l-a acuzat pe Igor Dodon și de faptul că atacă nejustificat instituțiile statului. „Dodon obișnuiește să atace orice instituție și orice inițiativă care nu convine intereselor sale și ale celor de partid. Cum nu-i convine ceva, el atacă. A încălecat o ritorică și o folosește de fiecare dată că ”de vină este România”. Ceea ce este absolut fals”, a adăugat Tănase.

Fostul președinte al Curții Constituționale este de părerea că Igor Dodon încearcă să obțină mai multe competențe: „Curtea Constituțională a reținut un detaliu interesant, Dodon și-a atribuit competențele altor subiecți pentru modificarea Constituției. Dodon este interesat de instituirea unui regim prezidențial”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
13,24
Nori împrăștiați
Umiditate:76 %
Vint:4,63 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău