Alexandru Tănase declară că nu are planuri politice și se va ocupa de cariera sa didactică

  • 04 Mai 2017 15:42
Alexandru Tănase declară că nu are planuri politice și se va ocupa de cariera sa didactică

Fostul judecător și președinte al Curții Constituționale, Alexandru Tănase, infirmă informațiile conform cărora ar intenționa să se implice în politică. El spune nu are planuri, cu excepția carierei sale didactice si unor proiecte de cercetare.

Solicitat de Ziarul de Gardă să comenteze speculațiile cu privire la viitorul său politic, fie cu un proiect nou, fie aderând la un partid existent, Alexandru Tănase a declarat:

„Nu am comentat niciodată si nici nu voi comenta așa-numitele ”voci” care nu fac altceva decât să disipeze bârfe pe care le ambalează în analize. Aceleași ”voci” de-a lungul anilor au proliferat tot felul de minciuni in adresa mea, m-au ”făcut” lider de partid, președinte de tara, procuror general, etc., iar acum mă „trimit în misiuni politice”.  În realitate nu am nici un fel de planuri, cu excepția carierei didactice si unor proiecte de cercetare”.

Amintim că locul de judecător al lui Alexandru Tănase la Curtea Constituțională, a cărui mandat a expirat în aprilie, ar urma să fie luat de Victoria Iftodi, fost ministru al Justiției în perioada guvernării PCRM, conform unei hotărâri adoptată ieri, 3 mai, de Guvern.

Membrii Guvernului din partea PL au votat împotriva acestei candidaturi.

În prezent, Victoria Iftodi reprezintă Guvernul și în Consiliul de Integritate al Autorității Naționale de Integritate (ANI).

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău