Alexandru Tănase: Dacă Guvernul taie finanțarea sistemului judecătoresc vor avea de suferit societatea și magistrații onești

  • 19 Februarie 2020 19:08
Alexandru Tănase: Dacă Guvernul taie finanțarea sistemului judecătoresc vor avea de suferit societatea și magistrații onești

Fostul președinte al Curții Constituționale, Alexandru Tănase, este de părere că tăierea bugetului alocat sistemului judecătoresc îi va afecta pe cetățeni și pe acele persoane din sistem care primesc salarii mici, nu pe magistrații care au comis ilegalitatea.

Fostul ministru al justiției scrie pe pagina sa de Facebook că prin această decizie vor fi sancționați și judecătorii onești care nu au încălcat legea, grefierii, referenții, consultații din instanțe care sunt plătiți prost, iar volumul lor de lucru este într-o permanentă creștere. Vor avea de suferit avocații care vor avea condiții de lucru mai proaste.

„Premierul bate șaua să priceapă iapa... Domnia sa nu poate să nu cunoască că justiția este un „serviciu” pe care statul îl furnizează cetățenilor și pe care îl finanțează din impozitele cetățenilor. Prin urmare, reducerea finanțării justiției cu 70 de milioane de lei, înseamnă de fapt. Sancționarea justițiabililor - a cetățenilor, din impozitele cărora justiția este finanțată. În schimb pe cei care au adoptat ilegal decizia de revizuire, curajoasa hotărâre a premierului nu-i afectează în niciun fel. Mai mult ca atât, pe ei îi doare fix în cot de reducerea finanțării sistemului judecătoresc cu 70 milioane lei.”, a scris pe Facebook Alexandru Tănase.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:89 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău