Alexandru Slusari și Ion Ceban, la unison, despre vizita la Moscova: A fost foarte productivă

  • 29 Iunie 2019 15:15
Alexandru Slusari și Ion Ceban, la unison, despre vizita la Moscova: A fost foarte productivă

Vicepreședinții Parlamentului, Alexandru Slusari și Ion Ceban, menționează că vizita lor în Federația Rusă a fost una foarte productivă. Politicienii spun că au avut discuții eficiente cu premierul rus, Dmitri Medvedev, despre schimburile comerciale, problema energetică și migranții moldoveni care muncesc în Rusia, transmite IPN.

Alexandru Slusari spune că „puncte dureroase” în relația Republicii Moldova cu Federația Rusă sunt: „sectorul energetic, regiunea transnistreană, exportul producției agro-alimentare, protecția cetățenilor moldoveni stabiliți în Rusia”.

Totodată, vicepreședintele legislativului a menționat că trebuie revăzute listele producătorilor care exportă mărfuri în Federația Rusă pentru că în aceste liste sunt și agenți economici care fac reexport, astfel pe piața rusă ajung produse din alte țări.

Potrivit lui Slusari, imediat ce va fi determinată conducerea Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, instituția „se va ocupa serios de acest lucru”.

Vicepreședintele legislativului a menționat că asemenea vizite vor avea loc în viitorul apropiat și la Bruxelles, la București.

Și Ion Ceban a spus că vizita la Moscova a fost una productivă. El a precizat că au fost abordate câteva teme de bază: extinderea posibilităților comerciale pentru producătorii moldoveni și revizuirea listelor exportatorilor în Federația Rusă, problema energetică și chestiuni legate de cetățenii moldoveni care trăiesc și muncesc în Rusia.

De asemenea, Ion Ceban spune că s-a discutat despre reluarea dialogului interparlamentar și interguvernamental.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
7,74
Cer fragmentat
Umiditate:89 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău